tiistai 7. huhtikuuta 2015

Wish me laime


”Noh, Rosa sovitaanko nyt niin, että ilmoitat mulle tänään viimeistään neljältä oletko lähdössä?”
Sanoi koulumme kansainvälisyysvastaava puhelimessa reilu puoli vuotta sitten.  
Puhelua seuranneet kaksi tuntia ähkin ja puhkin eri vaihtoehtojen välillä: lähden, jään? lähden! Suostuva päätös johtikin lopulta kahden kuukauden mittaiseen taidekoulu vaihtoon Latvian pääkaupungissa Riiassa. 

Kertaakaan en ole päätöstäni katunut, sillä tiesin, että tämä reissu oli tehtävä itseäni varten. Yksin ei matkaan tarvinnut kuitenkaan lähteä, vaan seuraan liittyi luokkakaveri Henrietta. Aika kohti vaihtoaikaa vierähti järkyttävän nopeasti ja johan sitä istuttiin matkalla kaupunkiin, jota tultaisiin asuttamaan seuraavan kevään ajan. 

Nimeni on Rosa ja opiskelen Hyvinkään taidekoulussa, aikeenani valmistua vuonna 2016 kuva-artesaaniksi. Kuvataiteet ovat koko ikäni olleet lähellä sydäntä ja taidekouluopinnot ovat syventäneet kiinnostusta erikoista alaa kohtaan yhä entisestään. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani taiteen saralla on piirtäminen. Vaihtoajaltani latvialaisessa taidekoulussa haen uudenlaista perspektiiviä, oppia ja innostusta 


Erikoisin ostos matkaa varten: selfietikku.

Matka alkoi varhain tänään tiistaiaamuna suuntana länsisatama ja Tallinna. Matka taittui kevyesti aalloilla ja maissa odoteltiinkin tunnin verran bussia, joka jatkoi puolestaan yli 4,5 tuntia kohti lopullista kohdettamme Riikaa. Matkustus kokonaisuudessaan sujui mutkitta, Riian keskustan ruuhkista huolimatta. Valitsimme hieman pidemmän ja monimutkaisemman matkustustavan, sillä lentäen olisi reissu ollut tuplasti kalliimpi. Riian linja-autoasemalla vastassa meitä odotti kaksi muuta suomalaisopiskelijaa sekä yksi paikallinen, joka myös itse opiskelee samaisessa latvialaisessa taidekoulussa. Ystävällinen sekä avulias kolmikko opasti meidät ”uuteen kotiimme”, yli kymmenkerroksiseen opiskelija-asuntolaan.








Nyt hetki lepoa ja sekä henkistä valmistautumista huomiseen koulupäivään. Ohjelmassa lienee ensimmäisinä piirustusta sekä taidegrafiikkaa, taidekoulu esittelyn lomassa.




1 kommentti:

  1. Hei hienoa olette päässeet perille ja muista ottaa myös tuolla selfietikulla kuvia. Hyviä nämä kuvituskuvat.
    Tsemppiä huomiseen koulupäivään :) Tai nyt voisi oikeastaan kysyä, miten eka päivä meni?

    VastaaPoista