tiistai 21. huhtikuuta 2015

Working harder



Tiistai on toivoa täynnä, tai sitten ei.

Muutamalta viime päivältä käteen on jäänyt mustaakin mustemmat silmäpussit ja sylillinen kotitehtäviä. Maanantai vietettiinkin yhteensä 11 tuntia lähes yhtä soittoisesti jonkin sortin koulutehtävän parissa. Muutoin opiskelu on sujunut erittäin hyvin ja latvialaiset kanssaopiskelijat vaikuttavat iloisilta ja innokkailta. Monet tulevat avoimesti ja uteliaina jutustelemaan suomalaisuudesta, opiskelustamme täällä ja Suomessa tai muutoin vain kyselemään kuulumisia.

Opettajien ja meidän välissä oleva kielimuuri, kommunikaatio- ja informaatiokatkoksineen eivät toisinaan lievennä stressin täyteistä mielialaa ja ne tekevät aika ajoin koulupäivistä vähän synkeämpiä. Lievää turhautumista onkin siis ilmoilla, kun omaa aikaa ei liiemmin ole ja koska asuntomme koostuu yhdestä isosta huoneesta (plus kylpyhuone) ei ole myöskään omaa rauhaa tai yksityisyyttä. Kummankin on tullut joustaa niin nukkumaanmeno ajoissa kuin arjen perusaskareissa. Kiitos Henrietan kärsivällisyyden, on yhteiselomme muutoin sujunut aika mallikkaasti. 

Graffittitaide kukoistaa täällä joka puolella.


Asuntomme on muutoin oikein viihtyisä ja vasta remontoitukin. Vuokraa on maksettavana alta viidensadan per kuukausi ja huoneissamme käy päivittäin siivooja tyhjentämässä roskakorit. Eli aika kohtuullista sanoisin! Molemmilla on omat isohkot työpöydät käytössä ja keittiömme perusvarusteluiden lisäksi koostuu kahdesta liedestä sekä jääkaappipakastimesta. Uunia meillä ei ole, joten ruoanlaitto mahdollisuudet ovat sen puolesta hieman rajatummat.  Ruoka on todella edullista kotipuoleen verrattuna, esimerkiksi tuore pakkaamaton liha saattaa maksaa täällä ruokakaupassa yli puolet vähemmän. Ainoa miinus puoli on, että kraanavesi ei ole juomakelpoista, tai se ei ainakaan ole suositeltavaa. Mutta viiden litran vesitönikkä maksaa vaivaiset 0,60cnt.

Asuntolamme sijaitsee kätevästi yhden bussipysäkin päässä keskustasta ja mukava yllätys olikin, että Jana Rozentala eli lyhyemmin JRRMV tarjoaa opiskelijoilleen veloituksetta kulkukortin, jolla voi rajattomasti käyttää kaupungin bussi- ja raitiovaunu yhteyksiä. Toinen ehdoton ykkösjuttu oli saamamme opiskelijakortit, jotka mahdollistavat pääsyn moneen museoon tai tutkimaan muita nähtävyyksiä maksutta tai reilusti alennettuun hintaan. Opiskelijakortilla saa myös alennusta taidekauppojen taidetarvikemateriaaleista.



Luulen, että paineet helpottavat ja tehtävien määrä vähenee kun saadaan kunnolla jokainen kurssi käyntiin.


Kirppitori ja vintage-liike löytöjä viikonlopulta. Kaikki 0,75cnt/kpl.



Keskiviikko on toivoa täynnä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti