sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kuvapäivitys: kulttuuria ja kukkia







Päätimme, että otamme kertyneistä univeloista huolimatta kaiken irti pitkistä vapaista. Vapaisiin päiviin on mahtunut vierailua Latvian yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, KGB-päämaja- sekä sotamuseossa. Mukaan on mahtunut myös ostosten tekemistä sekä ravintolassa ruokailua.



Kastanjoita.



Perjantaina vierailimme kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on alunperin perustettu vuonna 1922. Kokoelma on koko Balttian suurin ja siihen kuuluvatkin suunnilleen noin 14 000 eri lajiketta. Laajaan puutarha-alueeseen kuului rentouttavia puistoalueita tekolampineen sekä kasvihuone trooppisille kasveille. Alueella on myös eri perhoslajikkeille oma tila, jonne pääsee istuskelemaan perhosten keskelle. Harmi kyllä alue ei ole näin keväällä vielä täydessä loistossaan, mutta ilta-auringon lämmittämänä oli alueella todella mukava kulkea.


Rauhallinen puistoalue kasvitieteellisessä puutarhassa.







Magnoliapuun-kukkien tuoksu on vastustamaton.




Gerda esitteli meille tunnelmallisen kirjakaupan, jossa myydään pääosin englanninkielisiä kirjoja. Lukea voi sisällä tai ulkona ja myymälästä saa ostettua kahvi- tai teekupposen taikka lasillisenviiniä lukujuomaksi.

Humoristinen juliste kirjakaupan seinällä.



Lauantaina tutustuimme Latvian Neuvostoliitto menneisyyteen miehitysmuseon ja KGB-päämajan merkeissä. KGB-päämaja on avattu vasta vuonna 2014 ja se on monelle paikallisellekkin uusi nähtävyys. Päätimme ottaa kaksi euroa maksavan opastetun kierroksen rakennuksen kellarien syövereissä, joissa kymmeniä tuhansia Neuvostoliiton ajan poliittisia vankeja on elänyt ja kuollut. 
Opastajanamme olevan naishenkilön oma isoisoisä on ollut kyseisessä rakennuksessa myös vankina ja aihe vaikuttikin olevan lähellä opastajan sydäntä. Pysäyttävä kierros päättyi teloitushuoneeseen. Suosittelen kohdetta erityisesti historiasta kiinnostuineille.


Selli käytävää KGB-päämajasta.


Vankien ulkoilutila.


Iltapäivään oli hyvä jatkaa historia teemalla ja seuraavaksi menimmekin sotamuseoon, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa Ruutitornissa. Sotamuseo kertoo kattavasti Latvian sodista aina noin 1300-luvulta 1900-luvulle asti. Museo painottaa esittelyssään kuitenkin 1900-lukua, jolloin latvialaiset taistelivat kahdesti maansa itsenäisyyden puolesta. Useampaan kerrokseen jaoteltu näyttely sisältää runsaasti historiallista esineistöä, kuten sotilaspukuja ja aseita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti